14141949_1244423518922800_8010627341017034130_n

16 septiembre, 2016

El campionat de Catalunya de caça pràctica d’enguany s’ha disputat a la localitat lleidatana de Tàrrega i ha estat organitzat pel club de Pòinter espanyol amb ajuda de la societat de caçadors de la localitat, fira de Tàrrega i demés.Com a novetat en aquesta edició s’han disputat probes durant quatre dies, 25, 26, 27 i 28 d’agost amb uns 90 gossos inscrits en la suma de totes les probes de caça pràctica, vinguts tant de Catalunya com d’altres comunitats autònomes espanyoles.

 

La caça pràctica consisteix en valorar les aptituds naturals i el desenvolupament a camp i envers a possibles situacions que es pot trobar el ca durant la proba.

La prova es realitzà en grans extensions de terreny on hi ha perdius sembrades, dividint-se en dues categories segons les races dels gossos; britànics i continentals. En la categoria de britànics les probes es varen desenvolupar en parelles i/o sols, pel què fa a continentals es varen desenvolupen en parelles.

El gos havia de recórrer el terreny que autoritzaven els jutges dirigit pel seu conductor fins a localitzar la peça de caça, l’altre gos que participava per parelles amb ell, havia de fer el patró al primer que havia localitzat la peça. El conductor era l’encarregat de resoldre, guiar al gos, aixecar la perdiu si aquesta no s’aixecava sola, detonar i lligar el ca, aquest havia de respectar el vol de la perdiu i el tret.

Si s’aconseguia punt, a final de la proba es feia el cobro amb fred, llençant una perdiu i el gos havia de respectar el vol i la detonació i cobrar la peça a l’ordre del conductor entregant-la a aquest.

 

Dijous 25/08 s’iniciava la proba amb la concentració de tots els participants a l’Hostal del Carme de Vilagrassa (Tàrrega) a les 06:00h.

La proba es va dividir en dues categories; continentals i britànics.

 

6 gossos continentals sortien a camp per parelles, jutjats per Jose Vicente Mossi i Miguel Olaya, de tots ells sols un gos va fer punt:

–          Koko de los Ibores, spagneul bretton mascle, conduit per Vicente Trenado, obtenint: 1r excel·lent.

 

10 gossos britànics sortien a camp per parelles, jutjats per Miguel Olaya i Jose Vicente Mossi, de tots ells tres varen fer punt:

–          Fil de vora riu turia, setter anglès mascle, conduit per Vicente Lisarde obtenint: 1r excel·lent.

–          Hugo de diazarranza, setter anglès mascle, conduit per Jose L. Díaz obtenint: 2n excel·lent

–          Inge del morbidi, pointer fella, conduida per Jose L. Díaz obtenint: 3r excel·lent

 

Divendres 26/08 igual que al dia anterior, els participants es concentraven a l’Hostal del Carme, a les 06:00h.

 

6 gossos continentals sortien a camp per parelles, jutjats per Miguel Olaya i Jose Vicente Mossi, de tots ells cap va fer punt.

 

12 gossos britànics sortien a camp per parelles, jutjats per Jose Vicente Mossi i Miguel Olaya, de tots ells dos van fer punt:

–          Fil de vora riu turia, setter anglès mascle, conduit per Vicente Lisarde obtenint: 1r excel·lent.

–          Inge del morbidi, pointer fella, conduïda per Jose L. Díaz obtenint: 2r excel·lent

 

 

Dissabte 27/08 arribava ja el cap de setmana i amb ell el nombre de participants i de modalitats augmentava.

 

16 gossos continentals sortien a camp per parelles, jutjats per Jose Luis Toledano i Jose Vicente Mossi, de tots ells sis gossos varen fer punt:

–          Elsa de Brufjorden’s , spagneul bretton femella, conduïda per Emilio Soriano obtenint: 1r excel·lent

–          Go II de font de canaletas, spagneul bretton mascle, conduit per Mariola Rafart obtenint: 2n Molt bé

–          Eol du Clos de Morandes, brac alemany mascle, conduit per Albert Morchon obtenint: 3r Molt bé

–          Vip de Dracarone, brac alemany mascle, conduit per Albert Morchon obtenint: 4t Molt bé

–          Kina II de les Ibores, spagneul bretton mascle, conduit per Vicente Trenado obtenint: 5è Molt bé

–          Barbalera dieisaskeo Ostrova, brac de weimar femella, conduit per Javier Caballero: 6è Molt bé

 

15 gossos britànics sortien a camp per parelles, jutjats per Lorenzo Urra i Miguel Olaya de tots ells només un va fer punt:

–          Hugo de diazarranza, setter anglès mascle, conduit per Jose L. Díaz obtenint: 1r excel·lent

 

 

6 gossos britànics sortien a camp de forma individual, jutjats per Miguel Olaya i Lorenzo Urra de tots ells cap va fer punt.

 

 

A la tarda de dissabte es va disputar organitzat pel club de pòinter espanyol les probes de PAN (probes d’aptituds naturals) i DIN (Diploma d’iniciació), dirigides a gossos menors de 3anys.

Al PAN hi varen participar un total 13 gossos.

Guanyador un Pointer de Josep Lagunas

Al DIN hi varen participar 2 gossos (britànics) jutjats per Lorenzo Urra, Miguel Playa, Jose L. Toledano, Jose Vicente Mossi, del qual un va fer punt:

–          Brisa de brañas decodeo, setter inglès femella, conduïda per Pablo Canales obtenint: excel·lent.

Aquesta prova consistia en valorar gossos que ja havien passat el PAN i que encara no tinguessin cap resultat en caça pràctica, la peça sembrada era la perdiu i el gos havia de respectar el vol i el tret.

 

 

 

Diumenge 28/08 arribava ja l’últim dia del campionat i amb ell les ganes ja de saber qui serien els guanyadors autonòmics d’aquesta edició.

 

 

16 gossos continentals sortien a camp per parelles, jutjats per Miguel Olaya i Lorenzo Urra de tots ells només dos gossos varen fer punt:

–          Eol du Clos de Morandes, brac alemany mascle, conduit per Albert Morchon obtenint: 1r Excel·lent CACT

–          Go II de font de canaletas, spagneul bretton mascle, conduit per Mariola Rafart obtenint: 2n Molt bé

 

15 gossos britànics sortien a camp per parelles, jutjats per Jose Vicente Mossi i Jose Toledano de tots ells només un va fer punt:

–          Hugo de diazarranza, setter anglès mascle, conduit per Jose L. Díaz obtenint: 1r excel·lent

 

 

6 gossos britànics sortien a camp de forma individual, jutjats per Jose Luis Toledano i Jose Vicente Mossi de tots ells cap va fer punt.

 

Cal destacar que durant els quatre dies en què es varen disputar les proves, les condicions climatològiques eren molt dures, amb molta calor, molt poca presència de vent i aquest molt canviant, que provocava haver d’anar redirigint els participants segons on fos més favorable.

 

 

 

 

Una vegada van finalitzar les diferents proves del dia, tots els participants, jutges, organitzadors i autoritats es varen concentrar a la zona del càmping de Tàrrega on es va fer un pica pica i l’entrega de trofeus.

Entre les autoritats es trobava el president de la federació territorial de Lleida, responsables de la societat de caçadors de Tàrrega, Fira de Tàrrega, delegat de competicions de la Federació Catalana de caça, president del club del Pointer espanyol i president de la Federació catalana de caça entre d’altres.

 

Es va fer entrega de trofeus pels millors gossos de cada jornada i finalment es varen donar com a guanyadors del Campionat Autonòmic de caça pràctica 2016 el següents gossos:

 

Categoria continentals:

–          1r classificat Eol du Clos de Morandes, brac alemany mascle, conduit per Albert Morchon.

–          2n classificat Elsa de Brufjorden’s , spagneul bretton femella, conduïda per Emilio Soriano

–          3r classificat Go II de font de canaletas, spagneul bretton mascle, conduit per Mariola Rafart

 

 

Categoria Britànics: va quedar desert ja que cap gos de l’autonomia de Catalunya va fer punt.

 

 

De moment es desconeix quants representants catalans podran participar al Campionat d’espanya de caça pràctica que es celebra aquest proper cap de setmana 3 i 4 de Setembre a Toledo.

 

Des del club de sant hubert i gossos de mostra de Catalunya volem felicitar molt especialment a la nostra membre i socia Mariola Rafart pels grans resultats assolits.