Elecció de gos

EL·LECCIÓ DE GOS

En el moment d’escollir el gos amb el qual concursar, el primer que es fa, és buscar que els seus progenitors vinguin de generacions de gossos de concurs. Això no vol dir que l’elecció sigui matemàtica, per que no sempre la unió de dos gossos campions dóna fruit a un altre campió, ni molt menys, però si que el percentatge sol ser molt més gran que en una camada en què els progenitors siguin simples gossos destinats a la pràctica de la caça.

Hi ha quatre qualitats molt importants en quan a la tria d’un futur campió, les quals totes van entrelligades, ja que sense una d’elles no podrem tenir un projecte de futur de gos de Sant Hubert. Aquestes qualitats son: Passió, Olfacte, Caràcter i Recerca de caça segons la seva raça.

PASSIÓ:  Important per la motivació. Un gos amb passió mai abandonarà un concurs encara que tingui les quatre potes desgastades, ni sota cap condició climatològica desfavorable.

OLFACTE: Un gran olfacte tindrà molta més facilitat a l’hora de localitzar la caça, encara que vagi en condicions límits, ja sigui climatològiques o físiques.

CARÀCTER: Un bon gos de concurs ha de tenir un bon caràcter per assimilar tot l’ensinistrament.  Si el nostre gos no té caràcter mai podrà ser portat al límit del seu coneixement, mai podrà tenir un ensinistrament perfecte, i en la competició l’ensinistrament és un aspecte clau.

RECERCA DE CAÇA: Cada raça durant la caça té el seu patró, d’estil, ritme i parada. Haurem de buscar la que més s’adapti a les necessitats del caçador.

Potser a la camada no hi haurà cap cadell que serveixi per al concurs, ja sigui per no tenir prou passió, olfacte, caràcter o be estigui fora del standar de la raça en busca de caça.
Però si el gos té tots aquests requisits, tan sols es qüestió de passar hores entrenant i repetint exercicis d’ensinistrament fins arribar al punt en que es formi un binomi entre gos i conductor.  Un equip perfecte!