Primera-prova-sant-hubert

18 junio, 2016

Dissabte 11 de juny va tenir lloc al coto de caça intensiva de Les Olives – Vilopriu, la primera prova de la primera lliga de Catalunya de Sant Hubert.

 

La prova es va fer en una extensa pineda amb molta visibilitat, molt clara, neta d’arbres i amb un sotabosc molt baix, un terreny excel·lent perque gossos i caçadors es poguessin lluir, tant en el recorregut, en les espectaculars mostres i en els trets.

La peça a caçar era la perdiu roja, una perdiu que tot i ser de l’any, va tenir un comportament espectacular, volant molt bé, peonant i donant molt de joc als participants.

Tan els terrenys com aquestes excel·lents perdius, van ser cedides pel principal patrocinador del club, l’Empresa Centralcaza.

 

La participació en nombre de concursants no va ser molt alta, un total de dotze, però si en la qualitat, hi eren totes les millors escopetes i els gossos de mostra de més alt nivell que actualment tenim a Catalunya.

La prova va transcorre sense cap incident, amb un dia ennuvolat evitant per tan, que les temperatures s’enfilessin, això juntament amb la pluja del dia abans va permetre que tant gossos com caçadors poguessin donar-ho tot  al camp.

 

En nombre varen ser els pòinters la raça dominant.Tots ells ja veterans, però en bona forma que tindran molt a dir en aquesta lliga

El gran recorregut i la seguretat del pòinter ETO, molt ben dirigit per el seu propietari, com l’espectacular agafada  de punt d’un altre pòinter veterà, COR. Tres altres pòinters com LOT, MEN o DECO, no es van quedar enrere.

 

La Setter Ingles RAMBLA,  va demostrar la seva veterania al terreny, fent un gran recorregut i donant molta seguretat en l’agafada de punt, molt ben dirigida també per el seu veterà propietari.

Cal destacar la jove setter ingles LEXIE, de Perpinyà, Catalunya Nord una gossa que pels amants dels gossos de mostra va fer posar la pell de gallina, amb una guia espectacular.

 

Només hi va haver un gos de raça continental, la espagneul breton BAFI la qual va fer un recorregut molt regular, però sense sort.

 

La classificació final amb la puntuació per la lligueta va ser la següent:

1r José Antonio Bejarano  25 punts

2n Manolo Texeira  18 punts

3r Florenci Carnicer  15 punts

4t Agustin del Rio  10 punts

5è Fèlix Barragan  8 punts

6è Daniel Fontanel  6 punts

7è Lluis Ribera  5 punts

8è Domingo Pi  3 punts

9è Raul Borrella  2 punts